Het risico op schoorsteenbrand is minimaal. Rookgassen bereiken temperaturen van enkele honderden graden Celsius. Kunt u nagaan wat er kan gebeuren als uw rookkanaal te warm wordt, niet bestand is tegen de hitte, of schoorsteenbrand ontstaat? In tegenstelling tot de meeste andere rookkanalen, is met een dubbelwandig rookkanaal van ISODUCT het risico op schoorsteenbrand minimaal. Mocht er om één of andere reden toch schoorsteenbrand ontstaan in uw ISODUCT rookkanaal, dan is er nog steeds niets aan de hand. Het vuur dooft vanzelf en u kunt uw kachelpijp naderhand gewoon blijven gebruiken.

Voorkomt creosootvorming. Volledige verbranding vindt alleen plaats bij een hoge temperatuur: als de verhouding tussen brandstof en verbrandingslucht goed is. Daarom is het goed het vuur zo nu en dan even stevig op te stoken. Bij een lage temperatuur verbrandt hout onvolledig, waardoor CO (koolmonoxide) en zwarte rook ontstaat: half verbrande houtgassen. Bij conventionele pijpen condenseert het houtgas vervolgens tegen de koude(re) binnenwand en zo ontstaat creosoot. Levensgevaarlijk! Door de tot 50% betere trek én uitgekiende ingebouwde dubbele isolatie, wordt creosootvorming bij gebruik van een ISODUCT rookkanaal zo goed als voorkomen.

ISODUCT is door de ingebouwde brandveiligheid het enige rookkanaal dat zónder extra brandwerende omkokering geplaatst kan worden. Het RVS dubbelwandige rookkanaal voldoet aan de eisen voor rookgaskanalen in Nederland.