Niet per se! In de meeste gevallen wordt brandschade door schoorsteenbrand vergoed vanuit de basisdekking van uw opstalverzekering. Maar dat hóeft niet. Raadpleeg voordat u gaat stoken altijd uw polisvoorwaarden.

Als uw schoorsteenkanaal niet voldoet aan de benodigde eisen, verkeerd is aangelegd en/of er is sprake van achterstallig onderhoud, dan bent u niet verzekerd. Of heeft u een dubbelwandige rookgasafvoer met omkokering, die na het uitbreken van woningbrand door schoorsteenbrand niet brandveilig bleek? Dan loopt u een aanzienlijk risico dat uw verzekering niet tot uitkering overgaat.

Raadpleeg altijd uw polisvoorwaarden. Sommige verzekeraars eisen bijvoorbeeld dat uw schoorsteenveegbedrijf is aangesloten bij een Nederlandse schoorsteenvegersbond. Onze tip: kies voor een betrouwbare schoorsteenveger uit de buurt.

Kies voor optimale veiligheid en zekerheid. Kies voor een alles-in-1 dubbelwandig rookkanaal van ISODUCT met ingebouwde brandveiligheid. Met een rookanaal van ISODUCT hoeft u uw verzekering in ieder geval niet aan te spreken omdat er door schoorsteenbrand woningbrand zou zijn ontstaan… De kans op schoorsteenbrand bij ISODUCT is minimaal.

ISODUCT is zelfs zó veilig, dat het met een rubbermanchet kan worden afgedicht.