Wat is een sedumdak?

Een sedumdak wordt ook wel ecologisch dak, groen dak of levend dak genoemd. Op zo’n dak zijn vetplanten aangebracht, die weinig water verdampen. Deze duurzame toepassing wordt niet voor niets steeds meer gekozen: sedum is onderhoudsarm, overal toepasbaar, geeft een natuurlijke uitstraling, isoleert, beschermt het dak én draagt bij aan de duurzaamheid. Op bungalowpark ‘Aan ’t Hackfort’ vindt u genoeg voorbeelden: alle woningen zijn voorzien van een sedumdak.

Op advies van de kachelspecialist

Om gasten ook in koudere tijden van het nodige comfort te voorzien, zijn de meeste vakantiewoningen uitgerust met houtgestookte kachels. Op advies van haarden- en kachelspecialist Het Kacheltje is inmiddels op tientallen kachels een dubbelwandig rookkanaal van ISODUCT aangesloten. Eigenaar van ‘Het Kacheltje’ Vincent Spiegelenberg vertelt: “Een rookgaskanaal van ISODUCT is, in combinatie met de ISODUCT EPDM rubberen dakdoorvoer, bij uitstek geschikt voor toepassing bij brandgevaarlijke, natuurlijke materialen. Zelfs mócht er schoorsteenbrand ontstaan, dan wordt het rookkanaal aan de buitenzijde nooit brandgevaarlijk heet. De keuze voor ISODUCT bij deze houten bungalows met sedumdaken was daardoor snel gemaakt.”

Over ‘t Hackfort

Bungalowpark ‘Buitenplaats Aan ‘t Hackfort’ ligt in de Achterhoek. De streek is door de Nederlandse Fietsersbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Het bungalowpark is gelegen in Wichmond, tussen de bossen van Natuurmonumenten. U loopt direct vanaf het bungalowpark de bossen in. Binnen enkele minuten bent u bij het gelijknamige Achterhoekse kasteel Hackfort. In de omgeving zijn tal van wandel- en fietsroutes aangelegd. Op en top genieten dus. Meer weten? Ga naar www.aanthackfort.nl.

Lees ook

Waarom ISODUCT

Met een dubbelwandig rookkanaal van ISODUCT stookt u gerust én veilig. En: u heeft geen ruimtevretende, kostbare ombouw meer nodig! Voor de kenners: ISODUCT voldoet met CE-prestatie T600 en G10 als enige rookkanaal zelfstandig aan de eisen van het Bouwbesluit 2012 (NEN 6062).

▶️ Ga voor meer informatie naar uw ISODUCT kachel- en haardenspecialist in de buurt. Of volg ons via social en blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, acties en handige stooktips!

ISODUCT. Hét brandveiligste dubbelwandige rookgaskanaal van Nederland. Opvallend. Robuust. Geniaal.