Enorm geschrokken

Mulder zit gewoon in zijn huiskamer, als de achterburen aan de deur staan: ‘Er is iets niet pluis buur!’ Eenmaal buiten trok een enorm lawaai zijn aandacht, hij zag meteen wat er aan de hand was. Schoorsteenbrand. De verzengende vlammen kwamen via de ISODUCT-trekkap naar buiten.

Geen woningbrand of schade

Er werd direct gehandeld: het stookhout werd uit de kachel verwijderd en de kleppen werden dichtgezet om de trek te minimaliseren. Na 45 minuten verdween de rode gloed, de schoorsteenbrand was uit zichzelf gedoofd. En, er was geen brand of schade ontstaan aan de buitenzijde van het rookkanaal.

Creosootvorming

Creosootvorming (ook wel roetaanslag of koolteer genoemd) bleek de oorzaak. De heer Mulder was zó druk geweest met zijn eigen onderneming, dat het schoorsteenvegen er totaal bij in was geschoten. Mulder over de schoorsteenbrand: ‘Zonder het ISODUCT-rookkanaal, had het heel anders af kunnen lopen.’

Door de unieke, ingebouwde brandwerende omkokering van het ISODUCT-rookkanaal, kon het vuur de pijp niet overmatig verhitten. ISODUCT deed zijn naam eer aan: het is het veiligste rookgasafvoersysteem van Nederland.

Ook na brand veilig in gebruik

De volgende dag werd het ISODUCT-rookkanaal geïnspecteerd. Het rookkanaal was nog volledig intact en kon weer zonder problemen worden gebruikt. Alleen de trekkap moest worden vervangen. Even later kocht de heer Mulder een nieuwe speksteenkachel bij zijn kacheldealer, die probleemloos aan de bestaande ISODUCT-rookgasafvoer werd aangesloten. Eind goed, al goed.

▶️ Laat u een nieuw rookkanaal aanleggen? Laat u niet afschepen met mooie verhalen: kies voor veiligheid en zekerheid voor uw en uw gezin. Kies voor een solide, dubbelwandig rookkanaal mét ingenieuze ingebouwde omkokering van ISODUCT. Met ISODUCT krijgen vlammen geen kans!

Ga naar de dichtstbijzijnde ISODUCT kacheldealer of bouwmarkt, of lees de uitgebreide informatie en (veiligheids-)voordelen op onze FAQ-pagina. Wedden dat u overtuigd raakt?

ISODUCT. Hét brandveiligste dubbelwandige rookkanaal van Nederland. Opvallend. Robuust. Geniaal.