‘Afgelopen najaar hebben wij ons rookgasafvoerkanaal vervangen voor een alles-in-één rookkanaal van ISODUCT. Het oude rookkanaal was na 30 jaar hoognodig aan vervanging toe: tijdens de laatste keer stoken kregen we zelfs rookgassen in de slaapkamers boven…!

Uit controle bleek dat de pijp was verzakt, waardoor twee delen niet meer goed op elkaar aansloten en dat een omkokering van hout tegenwoordig niet meer mag (iets wat blijkbaar in de jaren 80 nog heel gebruikelijk was).

In het kader van ‘veiligheid voorop’ hebben wij besloten een volledig nieuw rookkanaal te plaatsen. Maar goed ook, want tijdens het verwijderen van het oude kanaal (een dubbelwandige gegalvaniseerde pijp) bleek ook dat de isolatie op veel punten naar beneden was gezakt.

Door een combinatie van het willen gebruiken van de bestaande uitsparingen in de betonnen vloer en de benodigde bochten naar het dak, hebben wij – eerst zelf – heel wat gepuzzeld voor een juiste oplossing. Na het vergelijken van meerdere rookkanalen zijn wij uitgekomen bij ISODUCT. Door de producteigenschappen, bleek een dubbelwandig rookkanaal van ISODUCT voor ons eigenlijk de enige veilige oplossing om een nieuw rookkanaal te kunnen installeren. Andere producten hadden, inclusief de dubbelwandige isolatie, een té grote buitenmaatse diameter of er was al snel een minimale afstand van 5 tot 10 cm nodig tot brandbare materialen. Bij ISODUCT is dat 0 cm.

Al met al zijn we erg tevreden. En: we zijn echt supergoed geholpen door de medewerkers van de servicedesk van Stoutenbourg; de fabrikant van ISODUCT. Met verslepingstabellen en tekeningen hebben wij samen precies uitgerekend welke bochten en pijplengtes we nodig hadden en hoe we de installatie op sommige plekken het beste konden uitvoeren.

Wij zouden een ISODUCT rookkanaal zeker aan anderen willen aanraden. We kijken nu al met een goed en veilig gevoel uit naar volgend stookseizoen!’

Wim uit Voorschoten

* Uit privacyoverwegingen is de achternaam niet vermeld. De volledige naam is bekend en geregistreerd bij Stoutenbourg B.V., producent van ISODUCT.

Meer weten? Ga naar de dichtstbijzijnde ISODUCT-dealer! ​